Thursday, December 16, 2021

Maximizer

 "Natuurlijk ben ik een jaloerse bitch, dat zit er nu eenmaal evolutionair ingeprogrammameerst. 


Uiteraard, zijn wij allemaal niet zoals we zouden willen, niet zoals de Tinder commercials of de NUDE make-up modellen vanzelf met Photoshop zo lieflijk en au naturel. 


En ik zou je echt wel Wien beloven dat ik veranderen zal voor je, dat ik mijn beste beentje voorzet en iedere irritatie uit mijn eigenheid voor je schrap, behalve dan, dat ik rooms katholiek opgevoed ben en nog veel heiliger geloof dat je niet liegen mag, dus zeg ik niets.


Het lijkt me behoorlijk gewoontjes, dat wij altijd allemaal meer, als de verre voorvaderen altijd tevree en genoegen namen met, dan zouden wij ook maar een tilapilafilet gebleven zijn. 


Je kunt niet behelpen wat je nu eenmaal bent. Er zijn geen routekaarten met codes om door het eigenste te navigeren. Geen lockdowns voor het herstel systeem en de signalerings synapsen van zenuwachtigezenuwstelsels. Er is geen sterrenkijker die de stof in ons als perfect observeerde en in kaart bracht als onmisbaar. 


Sommige mensen slaan elke dag één eendagsvlieg kapot, en beseffen nog steeds niet, hoe monsterlijk zij. Dat ook wij geboren zijn uit primaire behoeftes. Dat ook wij in de piramide enkel omdat we het roof instinct. 


Dat de meest beestachtige bovenaan staan. Vooraan in de lijn na het dringen. Én de meeste boontjes hebben zonder ooit te hebben gedopt. 


Natuurlijk, zijn wij allemaal op onze eigen manier, gruwelijk giftig, onbehoorlijk onaangepast en bijna sociopatisch gesocialiseerd. Dat is immers, ook alleen maar, onze natuur, zoals wij haar georven bij geboorte.


Het is zo slecht nog niet, of het was ooit, een ongekende overlevingskans-kaart in de Monopoly."

No comments: