Saturday, March 21, 2020

Aaneengesloten

"De zorgen stapelde zich op zoals de overdadige verzameling aan notitieboekjes op het plankje, of de plastic tasjes met plastic tasjes onder de gootsteen.
Gezamelijkapart.
Het verbond zich aan elkaar als een paar sokken dat ineengevouwen altijd apart is wanneer het schone en schip gewassen en dan wacht tot het mijlen apart slijten zal onderweg.
Losvast.
Overweldigend aanbod van te kiezen emoties die al door elkaar heen gemalen, verstrooid en zonder enige lociga als pick 'n mix werden geschift tot welke wel wenselijk te handen te nemen en welke onaangeraakt.
Verpakgemak.
De vragen die het wandelen opriep werden diepgevroren zoals vacuumverpakte langhoudbare hertenbiefstukjes op de delicatessen afdeling van Van Reisingen altijd duur smaken in tijden van dooi.
Verlopend.
De beantwoording even zorgvuldig opgesteld als een laatst in te leveren onderzoeksverslag voor de propedeuse overgedetailleerd en zo genuanceerd mogelijk dat het elke beoordelaar zou doen denken dat hij een goede leraar was.
Overpijnzand.
De helaasheid der dingen besloten in Sint Anna en Belastingdienst enveloppen van kleurrijke logo's voorziend en met excuses volgepropt door machines afgelikt tot klaar voor verzending.
Verhulsting.
Tot als laatste het hart van slag sloom slaande het leven tot comateus verdoofd want over moet het.
Verslaapt.
De zorgen zeilde de dagen door zoals een afscheurkalenderblad van gistere de kamer door kan blijven rollen met slechtse het kleinste briesje vleiend over de vloer.
Gehavend.
Gehavend.
Of misschien,
Verankert."

No comments: