Wednesday, August 2, 2023

Snippets - Deel 1

Interviewtjes met de uitgeverij...


Wij vroegen @carmenverduyn "Wat is het meest intieme thema dat voorbij komt in je bundel?"


"Nou, ondanks de hilariteit en rariteit is het voor mij echt extreem persoonlijk én fucking beangstigend intiem. Sinds ik besloot dat ik me niet meer achter cryptische poëzie ga verschuilen, werd ik geconfronteerd met mijn grootste verlangen én meest zenuwslopende angst: jezelf openstellen, gekend worden, eerlijk zijn."


"Wat was het engste dan aan zó eerlijk zijn?"


"Oh, ja. Goed, mensen denken vaak dat kwetsbaar zijn, delen is waar je verdrietig over bent. Maar, emoties zijn even vluchtig als het weer, je kunt ze niet plannen, ze wisselen in een vingerknip. Je minpunten, dat wat je een onuitstaanbaar naar mens maakt, daar zijn we vaak stiller over, ook over de angst dat we niets meer zijn dan ons ergste, dan ons falen, dan het slechte wat in ons leeft.

Omdat ik veel moeite had met accepteren dat ik de diagnose ADHD kreeg, werkte ik me jaren uit de naad, om op elke plek de meest consistente, meest accurate, meest betrouwbare mens te zijn. Ik werkte tot vier uur snachts elke dag om zó perfect te functioneren dat ik zeker geen ADHD kan hebben. Dat werkte, tot het niet meer werkte. En als ik aangesproken werd op wat ik niet kan, wat mijn kutzooi en falen is, dan vocht ik het weg. Tot ik onder ogen moest komen, dat ik gewoon een "inconsistente moeilijke het moet op mijn manier eindeloos koppige over emotionele chaos" ben. Omdat ik dat niet hardop kon zeggen, of in de spiegel kon aankijken, heb ik drie jaar geschreven over dit kunstmeisje dat alles mocht zijn, omarmde, de humor van haar rampencreëerende persoonlijkheid simpelweg nam voor wat het was, en de copingstijlen voor haar proberen een ander mens te zijn logboekt. Het was eng zo eerlijk met mezelf te zijn, toe te geven, dat 80% van kunstmeisje, ook ik is."


🕳️👀🥷


Over de debuutbundel: "Het is mijn ambitie om alcoholist te worden."


Je kunt het hier pre-orderen: https://weerwoordgeven.com/products/bundel-het-is-mijn-ambitie-om-alcoholist-te-worden

No comments: