Sunday, March 11, 2018

"Este atat de multa intimitate in intelegere."

"Mais. Vis. Muffins met spul erin. 
Een eindeloze lijst. Dat ene ding wat ik doorslikte omdat de zooi te duur was om uit te spugen. 

Het potje voor de gevallen fjord, voor olifanten, voor impulsiviteit. Een eindeloze lijst. En zij blijft sparen. 

Oren. Ogen. Voeten. Een eindeloze lijst. Groter dan je lichaam. Sterker dan. Meer inhoudt, omdat jij zo onomvattelijk blijkt, een lijst, van alle mooiheid zou niet eens op je buik geschreven kunnen worden in een ruzie, er is plek te kort.

Irak. Kanarie. Orwell. Een eindeloze lijst. Staatsclown 12 letters. Nieuwslezer NOS 2 woorden. Helderste ster 6 letters. En zij blijft groeien.

De te strakke broek. Als je bukt met zo'n ski ding aan. En iedere trui. Een eindeloze lijst. De favorieten schiften gaf ik al op.

Zee. Storm. Dieren. Een eindeloze lijst. De referenties. De dankwoorden. De hoofdstukken. Zij vragen om handleidingen. Een eigen taaltje, het woordenboek. Een eindeloze lijst.

Bedachtzaam. Diepe denker. Begripvol. Een eindeloze lijst. Gevoelig. Zachtaardig. Gepassioneerd. Zij kan uren doorgaan. 

Hoe je je ogen niet rolt maar wel zo'n blik hebt. Hoe je mij de afwas niet af laat maken en daarna je handen afspoeld over mijn vaat overspoeld van seks. Een eindige lijst. Nietszeggend want het is de moeite niet waard, stiekem toch ik glimlach om je koppie.

Als van nature. Alsof het zo gemaakt is. Hoe je hand perfect in de mijne past. Jouw armen om me heen sluiten met het grootste gemak. Hoe je stem zelfs in gedachte nog klinkt als mijn favoriete lied. De geur als thuis ruikt. Een aanraking of langs af gaan mij kippenvel geeft. De lijst is eindeloos. 

Niet de plek. Niet de tijd. Niet het leven. De lijst is eindig en loos. De lijst is evengoed eindeloos. 

Hoe je mijn favorieten zonder weet aan me koppelde. En ik bij iedere vergelijking lach. Alice in wonderland. The jungle book. Tristan en Isolde. De lijst is eindeloos. Als van nature. Alsof je voor me bent gemaakt. De lijst is, natuurlijk, eindeloos. 

No comments: