Monday, May 20, 2019

POWPOW

"Zij de geweren, geladen drinken wij gezamenlijk, wachtende tot op scherp, schietende werd.
De flarden en schrammen nauwelijks. Wij zijn van ijzer wanneer in het gezwelschap.
Er wordt lood geslikt en weggepinkt. Niet echt dus te noemen. Het plafond is van bakstenen. Glas schijnt de illusie. Zo licht regent het niet.
Zij de geweren, verpaffen hun laatste op de lach, maar wie het langst lacht. Ik kreeg altijd al de slappe van gehecht of verbonden worden. Dit hart is elastisch als het moet. Het buigt tot het niet langer breken kan. Momenteel heeft hij een kogelvrij hart maar aan de keflar ontbreekt het hem.
De glimlach is de glimlach niet, net voordat de laatste zich verschiet in onzinnigheid.
Er werd een reddingsvest verdronken onder de tafel. Wij poochden haar een zeemansgraf te geven, maar het deuntje van het golfbad speelt zich niet langer af. Gesloten oord wil ongestoord zachtjes kabbelend de storm vergeten. Er is geen overlevingspop meer te redden van de bodem.
Zij de geweren, schoten de plank mis, begrepen niet, verwachten wel, het is te laat voor spijt, had het gespeten dan was het spoederig gesproken dan achteraf om vooruit te, maar in het moment altijd genegeerd, tot hoog nodig of brood, dan komt er schot in, het viert kogelsnel, zonder aarzeling, wanneer het raken kan.
Zij het geweer, nog erger dan het stelletje, dreigt met de veiligheidspal, voor het leven, ze zou de moed niet hebben al durfde ze, legt het al jaren op tafel neer als wapen, het trekken, maar zij is er nog, de kreer, zal hem eens doen gelden, alsof ze meer dan patronen te bieden heeft, alsof de kolf ooit echt kan houden, een mens van zulk bespottelijk kaliber dat zij het verschil tussen het jagen op en liquideren van de ziel als eengelijks schot in de roos beoogt. Zo gericht op het eigen ego dat zij uiteindelijk altijd zichzelf in de voet schiet. Er bestaat geen magazijn voor dit geweer, er zou er nog niet een zijn die zo halfgeladen wil sterven aan een oneindig niets.
Er zijn geweren in omloop, te veel in omloop. Waak het wapen niet. Beter neer dan nooit geschoten. Dan is het pas helemaal mis."

No comments: