O

"En ik ben nooit bang geweest om iemand te vinden die van me houdt,
Ik ben bang, dat je me compleet naakt ziet, ik je trillend als maagd die haar eerste keer in de ogen kijkt vertel over mijn diepste wensen, dromen en verlangens, over mijn nachtmerries, de angsten en teleurstellingen, en jij me emotieloos aankijkt,
Ik ben bang, dat je mijn iedere kleur ontdekt, ik je meeneem in de betekenis achter het portret, je ziet hoe zij gemaakt is en wie zijn werkelijk is, en jij beslist dat groen toch niet jouw kleur is,
Ik ben bang, dat je de kuiltjes in mijn rug ziet, de knobbeltjes op mijn tenen, de zwarte haartjes op mijn buik en het missende kraakbeen in de ronding van mijn oren, en besluit dat het me niet uniek maakt, maar onaantrekkelijk,
Ik ben bang, dat je mijn volhardendheid maar een ding per dag te mogen opruimen, afmaken of schoonmaken als slonzigheid ziet, als laksheid, en niet begrijpt welke oorlog ik nu eigenlijk met moeite opgeven tot vrede voer, dat je de essentie van mijn zijn niet begrijpt,
Ik ben bang, dat je zegt ik wil je alles, maar de eindeloze berichten het lange vertellen tot in detail en het uitvoerig dichten over je, het zoeken naar de kleintjes, het altijd terugkomen op, door jou gezien wordt als wanhopig of overdadig,
Ik ben bang, dat je mijn stiltes als afwijzingen ziet, mijn stotteren en hakkelen voor domheid vergist en mijn ontwijken van je blik tijdens kwetsbare momenten als zwakheid beschouwd,
Ik ben bang, dat ik je aankijk met kippenvel op mijn armen, tranen in mijn ogen een gebroken glimlach en een trillende stem, dat ik je hand vast pak en je vertel over wie nu werkelijk naast je zit, en jij opstaat,
Ik ben niet bang, dat ik iemand vind die van me houdt,
Ik ben bang, dat houdt, altijd hield van me wordt, wanneer je mij voor het eerst écht houden kunt."

Comments

Popular Posts