Friday, January 11, 2019

X

"Dat een hart op hol kan slaan, dat hormonen kunnen gieren en jubelen in de aders, dat een huiskat over de straat zwerft in de nacht, jankend.

Dat het land kan doen opreizen met wilde bloemen in het juiste jaarigetijd, dat zij mee zwieren op de wisselvallige maat van de wind en het ritme van de mid zomer regen.

Dat donder en bliksem als bij heldere hemel alsnog kan inslaan in elk burgerlijk tuintje. Dat de grilligheid van het leven, niets heeft, op de onstilbare honger naar huid en ongekende hunkering naar een liefdeminnenkozen hart, dat het onze te noemen is.

Dat een man zijn lid kan doen opzwellen, enkel bij de gedachte aan, dat het verlangen de ogen verblind doch het beeld tot leven doet komen als ongekend tekenend. Dat het verorberen van niet enkel door de maag, maar iedere vezel van in vuur en vlam kan doen opgaan.

Dat een vrouw hals over kop kan doen vallen aan de voeten van, haar kan doen wenen om, zwelgen in en doen hunkeren naar. Dat een hand, een vinger, een streling, als de neerdaling van een engelen kus doet voelen. Het licht als een kaleidoscoop vermenigvuldigd tot in de oneindigheid.

Dat een aanraking, de opbouw naar en de sluimering van, de herinnering, de mystiek, de begeerte, de stem kan doen stillen, en de rede gevangen zet.

Opdat de ziel vrij wil wezen, om te doen en laten als zij smeekt aan het hart, haar te volgen."

No comments: