Friday, January 18, 2019

X

"Niet zo gemakkelijk. Als het lijken zou. Ging het maar over lijken. Maar wat een man niet begrijp, begrijpt zijn vrouw nooit en te nimmer, wanneer zij blind volgt. Ijskou.

Dat dood niet doet aan scheidden. Maar wel het geschieden bescheiden kan. Dat rimpeleffect neven leeftijd. De correlatie alsof een zandloper. Heeft er geen korreltje op. Niet eens zout.

Hoe waardevol leeg kan. Gezworven. Gezogen. Het maakt niet. Uit. Veel.

Immens. Als wezen. Het toebehoren aan is toondoof. Gelukkig luid zijn naam geen Toon. Galmend als de luider. De klok sloeg 12. Op slag, sluimer.

De kamer binnen. Worst met peper. Een glimlach reet. Zijn gezicht. Als vier paar ogen. Hoe vragen enkel antwoorden stellen. Of ik? Meer? Over jou zegt. Dan jij.

Niet zo gemakkelijk. Als denken. Voelen was geweest. Had het hart. Uiteindelijk. De mensenlijkheid, uitgeroeid. Door er te wezen.

Als een brief. Als ik. Hou. Van of met of door. Jou. Een belofte was. Dan zou geschreven. Niet te breken. Enkel krassen zijn. Je rug droeg. Het litteken. Zie bewijs. Stuk A-h. Tijd. Et al.

Wanneer het woord. Niet naar daad. Zou voegen. Maar samenwerken kon. Leven. Dan was ooit nooit ooit en het land een oord maar geen wonder. Door B te zeggen. Het transcript. A komt voor. Maar vaker vergeten.

Niet zo gemakkelijk. Maar simpel. Als zij. In echt. Is. Dan wordt er. Over lijken niet gesproken. Opdat de kast. Niet eens hangers nodig heeft. Laat staan dat. Oorlog. Gevoerd zou mogen. Omwille van vrede.

Maar. Simpel. Maar simpeler dan de basis. Zo zacht als de huid. Een pasgeborene. Dat er voor. Gezorgd zou moeten worden. Vanzelfsprekend en gelijkend aan. Als. Maar. Simpel. Zo licht als een. Opdat het. En in de wolken. Stappen onnodig. Vleugels geeft. Het loopt."

No comments: