Monday, February 4, 2019

A

"Er zijn enkele insecten te vinden hier maar geen mieren. Dat een mens twee maal moet denken waar het leeft wanneer de mieren zich niet aan de grond willen doen toebehoren.
Het afval lijkt een poging tot een moderne kunstvorm die door de tijd in verval is geraakt. Dat een overleden bouwwerk, dat haar tijd passeerde, alsnog nooit, het verleden compleet kan ontbreken aan de natuur van.
Dat een vrouw altijd bang is. Dat een vrouw altijd banger is. Dat haar mens de rede niet begrijpen zal.
De weg is lang en met zand bezaait. De neuzen lopen er vol van. Dat het lichte odeur van verdriet altijd in de geur van geluk hangt. Alsof zij onmogelijk gepaart kan, zonder een vleugje triestheid van wat voorheen, de voeten als gewoonte liepen.
Dat een deur moeilijk te zien is wanneer hij altijd geopend is. Dat een kans als ongehoord beschouwd wanneer te vaak geopperd. Dat herhaling niet knopen kan. Dat een leugen voor waarheid, klinkt, wanneer het hart er niet opgewassen tegen. Dat een geest in leven niet enkel achtervolgt maar naar achter haalt. Dat zaad onderdanig is aan rukwinden en weersverandering. Dat gewicht dromen doet stikken opdat een nachtmerrie met vragende ogen toch altijd beroep doet op het enige bindmiddel. Dat allergie voor. Hem niet stopt het te eten.
Dat verlagen tot goedgepraat wordt wanneer een mens geen poging doet. Dat verzoening niets met tongen te maken heeft.
Dat er werelden aan, maar verschil in de ogen van de gevoelens van de ander, blind kunnen wezen.
Dat haat dieper rijkt en rijmt dan een mens stellen kan. Dat onwil voor stabiliteit aangenomen wordt. Vergeet dat het een sollicitatie is naar een vinger krijgen waar ook een hand is. Dat secondelijm niets heeft op een eeuwigheid. Dat secondelijm vreet en bijt. Dat zij het wezen aanvreet tot de weerstand nihil. Er moet en zal. Dat onderkruipsels niet levend te begraven. Hoe in hemelsnaam sterven zij dan? "

No comments: