X

"Wat?"
"Wat? Ik hoop dat je ziet, als jij in de spiegel kijkt? Wat ik hoop dat je voelt ook als je zelfs de reflecties van de ramen die jij ooit zo kinderlijk tegemoet loopt, uit de weg gaat?"
"Dat zij honderd jaar oude wijsheid van je vorige levens in ieder streepje van je diep duikende wild kolkende ogen hebben opgesloten, en zij toch nog steeds, na al het leed van de wereld op de schouders dragend tot rugbrekend en wervel schrijnend aan toe, weten op zichzelf op te lichten in het duister, zelfs als jij haar niet erkent, dat de vrouw in jouw, je eindeloos heeft getroost, maar het op je mannetje willen staan, je eigen man willen zijn, haar zo nu en dan uit het veld staat, de stem die je wel bevestigd maar niet altijd tot de gevestigde orde behoord,
Je luistert naar haar fluisteringen in de wind, probeert haar gevoel te vertalen, ik weet, dat jij haar niet altijd begrijpt, maar lief toch, zij heeft je reis al immer meer 2 keer eerder afgelegd, dat het niet weg gelegd is voor iedereen om de weg die wij voorafgaand gelopen hebben te zien, maar herken je de voeten, de handen? Zij hebben gekropen om te komen tot het derde leven, ik zeg je zege, dat ik hem graag vrede laat, mijn vrede geef ik je, opdat de ogen, het beeldschone draaiend om, altijd zoek naar beweging, neem dan aan, ontvangen, daar ligt zij in besloten, de leid en draad, ligt erin besloten, dat de trieste zee, de woeste golven, toch enkel een vraag stelde, mijn schipper, schipper niet, wanneer de kolk komt zetten, laat haar, zij slokt schepen niet op, ik beloof je, aan roer aan zeil, stuur naar pak boord en neem haar beet, aan land, is hij zoveel maal gevonden, verhongerd, verwilderd, geketend, getekend, verwonderd, bedonderd, belazerd, gekwetst, gebroken, verzonken, verstuurd, gegrepen, gestolen, belet, belegerd, maar begrijp mijn lief, het gemiste kabbelt voort tot zij erkennen, dat gebrek aan, troost, besloten ligt, in geloof, hoop, liefde, ontvangen van een als eigenste zou mogen zijn, dat je haar mag samenknijpen tot zij ontdekken, mijn zeemansgraver op benen, wat nu werkelijk het kruisje op de kaart betekend."

Comments

Popular Posts