Tuesday, November 28, 2017

"Op heel de wereld is er..."

"Ik hou ervan als je me aan hem doet denken,
Vooral in die split seconde dat je kind bedenkt, dat het iets lekkers kan nemen als het wil, en mag gaan beslissen wat dan,
Ik zie de ogen turen over alle opties in de ruimte, een glinsterende glimlach van het sluimerende geluk van de zoete inval over enkele seconden,
Maar meer nog dan dat, hoe je kijkt wanneer je me over mijzelf verteld, hoe je praat wanneer ik je duidelijk iets mis heb gedaan maar er zelf niet altijd achter kan komen, 
hoe graag jij altijd dat doet terwijl ik het zo leuk vind als dat ook wel eens dit mag zijn, tenzij jij dit ook prima vind, want stiekem hou van je datjes, 
Hoe uitstappen altijd raar is, wel groeten aan je moeder of niet, gaat hij stoppen bij hem thuis of bij ons, houdt deze candlelight stem van een b-radiozender ooit nog op met praten? 
Wij zwijgen toch wel. 
Precies als het instappen in de jouwe, ik ben altijd even ongewennig, zelfs als ik zo probeer van niet, is en blijft het toch altijd, hoor dit wel zo te zitten, ik hoop niet dat ik en nadenken wanneer je uitstapt en zegt dat ik kan opzetten wat ik wil, welke knop nu eigenlijk voor het opzetten is,
En zoals hem, doe jij precies hetzelfde, klieren of muziek harder zetten tot ik een van de twee niet meer kan hebben in mijn nog stilgeslagen hoofd,
Maar het aller aller meeste, mag ik hoe je net als hem, de deur dicht maakt, hij en ik, wij hadden ons vaste uitzwaai ritueel, drie keer, altijd drie keer minimaal, vier als het kan, en vijf voor de slappe lach,
Stiekem, m'n lief, is het niet eens de deur maar het hele hoe je afscheid neemt,
Al haat ik het, ik hou ervan."

No comments: