Tuesday, November 28, 2017

X-Y

"En als er oorlog is, zal ik je gewonden verzorgen, je bondgenoten bij de hand houden, je snachts in slaap fluisteren richting de vrede als jij nog op het slagveld staat,
.
En als de winter je slaat, de vrieskou niet uit je hart wil vertrekken, je botten zich opgeven van vermoeidheid, als jij niet meer weet hoe je op moet staan, huil mijn kind, laat haar stromen mijn man, ik zal je uit bed tillen en in bad zetten, 
Een eindeloze voorraad aan thee, warme chocomel en soep inslaan, ik zal onmenselijk buigen om je paraplu te kunnen zijn, wij zullen je beschermen tegen de storm, je zal weer opgewarmd worden, je hart zal ontdooien en jouw handen, zullen weer de ongekende warme uitstrekking van je liefde worden,
.
En als je in tien dagen, tien jaar ouder wordt, je haar sneller valt dan de bladeren van de bomen, de strepen van machteloosheid op je voorhoofd bijna als vaststaan lijken te zijn getekend, ik beloof je, jij zult weer jong zijn, wij zullen te vaak stiekem om half vier iets lekkers nemen, om de glinstering in je ogen te laten oplichten, 
Ik zal je plagen zodat jij me meer plaagt, ik geef me toch altijd gewonnen voor jouw ondeugende jongens blik, jij zal weer helen mijn man, jij zult weer lachen, als moet ik je laten sterven aan de kieteldood ik zweer, ik geef niet op tot ik de rechte lijn een schuin getrokken lip heb zien worden, je signature glimlach,
.
En als het lijkt of alles voor niets is geweest, ik smeek je ontwijk mijn ogen nooit, opdat zij tegen jou niet kunnen liegen, 
Als mijn armen te kort zijn, mijn benen te verkramd, als mijn hart te snel slaat en mijn mond te veel praat, als mijn lippen te gulzig zijn en mijn handen te vunzig, als ik te veel ben in te korte tijd, 
Als ik een pakket was wat geopend had moeten worden met een waarschuwing in plaats van een handleiding, dan zeg me, dat de schuld op het mijne ligt, de passen terug uit gezet moeten worden en mijn handen de vingers die niet de mijne waren los moeten laten, en ik zal je dankbaar verliezen, opdat ik je gekend heb, aan levens, en voor levens te over lang." .

No comments: