De Donutman

"Op een dag ken je meer dode mensen dan levende,
Ik had niet meer tijd gewilt,
Ik had dé tijd anders willen gebruiken, spenderen, verdelen,
Doe je wel voorzichtig?
Ik begrijp het nu pas, nu ik het jou vaak zeg,
Nu ik voel wat het is, meer dan waarde,
Doe je wel voorzichtig?
Ik deed voorzichtig, veilig, volledig volgens boekje, ieder spel bij de regels, té voorzichtig,
Ik had niet ooit meer tijd willen hebben, tijd bestaat niet, leven wel, ik had meer van het leven willen delen met je, 
Van mijn leven, de tripjes naar het voetbalveld, of boksen, schreeuwend langs de kant,
De overpijzende welke witte bloem situatie voor wanneer ik mijn ronde maak en mijn iedere verloren vriend, haar graf begraaf met wie je was, bent, blijft. 
Je meenemen voor 63 jaar diner, zodat hij je kan vertellen over de ring, en je begrijpt hoe zeer, ook als geen ring, dé ring er wel toe doet,
Je voorstellen aan m'n kinderen, die ik bij geboorte al kreeg, je laten zien waar ik overleed en waar ik opstond uit mijn vooralsnog laatste rustplaats,
Je meenemen in wat was, je laten ervaren wat haar heeft gemaakt, tot nu,
Je leren wat mijn rust is, je zegt zo vaak dat ik haar nodig heb, je hebt haar gewoon nooit met me gezien, maar ze is er, in kruiswoordpuzzels, nieuwe taarten uitproberen, tuinieren, herstructureren, warm water onderdompelend met een zachte spons en dé muziek, 
Ik wil je de werkplaatsen laten zien, jou in mijn eenzame mythe laten verdrinken, je ieder schuurtje laten zien dat ik met mijn eigen handen gebouwd heb, de studio's, de tuinen, de lampen en de keukens, de trappen, je zou haar geweldig vinden,
Ik overleed, drie keer, werd vier keer geboren, 
Ik ken meer dode dan levende,
De tijd zij doet er niet toe, hoe wij dé tijd spenderen die wij krijgen, hoe en met wie, die onze onzekerheden, angsten wegneemt, onze nietigheid en insignificantie tot waardevolste kwetsbaarheid van mens zijn bekroond, 
De dood, zij doet er niet toe, wie de pols uitsteekt de hand schud en de rest van het leven leeft, het leven, het leven zíj doet er toe,
Alsof tijd niet bestond, ooit."

Comments

Popular Posts