X

"Zo wijd de wereld strekt,
Nog wijder, hen allemaal overstrekkend, 
De jouwe, de mijne, het onze,
Het is een merkwaardige wording, 
Wanneer de levensdroom, onze zoektocht, de onmogelijke ontdekking, schijnbaar werkelijkheid wordt en daar het moment zich aanbied waarop realiteit te vergelijken is met de alomgekende doorgewinterde fantasie die wij lentes lang leefde,
De wind is wakker tijdens onze slaap, wij waken over de ander in dromen, staan onszelf zinken toe maar de ander zullen wij koste wat kost van de verdrinkingsdood redden, ik hou je altijd vast. 
De wind wakkerd aan, ik zoek je ogen, ben je écht hier, of heb ik je al verloren enkel nog de lichamelijke aanwezigheid van de strijd achtergebleven, " ik heb je," "dat weet ik toch," "altijd,"
Voordurend zwaait zij, al in de vroege ochtendzon wanneer de sluimering van je naakte lichaam mij nog verwarmd in het boven water komen, zoekend naar adem, mijn liefste, zie de lucht lijkt geklaard,
De wolken, zij staan ons toe, in stilte te mogen spreken met elkaar, de ogen, zij liegen nooit, "Wat als niemand het kan?"
"Je zei het zelf, Amos, zolang zij maar niet opgeven, ik zei je toch, de wil, de wil van het hart"
"Wat als alles voor niets blijkt geweest?"
"Liefde is altijd pachtloos gebleken, als brakke grond voor de gek, de aandacht, de tijd, de zorg en toewijding, het geloof haar te kunnen doen laten opbloeien ongeacht de langste winter, de iedere grondde van het alles is op niets gebaseerd, maar eens zo veel meer, van onschatbare waarde."
"Ik hoef niet eens mijn best te doen, zo gemakkelijk,"
"Lieg niet, jij betichtte ons geen maand geleden van het te veel voorzetten van dat been, om staande te houden, de zwaarte voortduren van lichte val mijn liefste, hij is haar best in het doen, toe mijn man, wees, ik laat je er zijn,"
"Wie, dan, wie?"
"M'n mensen man, de koning van het volk, de trotseerder van de zee, de meester van het hart, jij,"
"Ongeacht," "Dito," "Idem,"
"Zo wijd de wereld ook strekt,"
"En verder,"
"Ik zal je eeuwig vinden, hoe wijd het leven ook strekt"

Comments

Popular Posts