Sunday, August 12, 2018

X

"En ik zoek je om elke hoek, vind je op elke zolder in elk muizentrapje en in de geheime gangetjes die de ronddwalende gasten leiden naar binnentuinen met ontelbare wilde bloemen.
En ik zoek je, in iedere wolk en elke puur blauwe hemel, in elk streepje dat een vliegtuig achterlaat als een verweving van de lucht, ik vind je, ik vind je zo veel vaker dan ik je zocht, in boekenwinkeltjes die de hoofdstad van de literatuur lijken te zijn, in pleinen gebouwd met keienkoppen op zijn kant, tussen de koffiekopjes en koekjes in daar waar de suiker normaal gesproken hoort te liggen, in het sluimeren van de zomerse regenval en de geur van een dag die haar recht op vrije beweging volledig tot haar recht doet.
Ik zoek je, altijd. Ik vind je, zo veel vaker.
In iedere glimlach, elke millimeter kippenvel die zich verspreid, elk zuchtje, iedere hap die mijn keel doorgaat en iedere hap die niet doorgeslikt kan worden, tussen alle gesprekken door en in elk liedje dat de radio speelt.
Ik vond je, struikelde over je, kon niet om je heen, liep tegen je op, botste tegen je aan, stootte mijn hoofd tegen je, viel voor je, aan je voeten, vond mezelf naast je, dag na dag na dag, ik vond je nog voor ik wist dat ik zocht, naar dát wat jij heet."

No comments: