X

"Omdat geen van hen het risico van slagen ooit waard was en falen met jou, de enigste uitzondering op de regel is, als ik maar een kans mag wagen dan nog, liever verlies ik je duizend maal, dan dat ik hem, de geest volg voor het gemak van makkelijk door een deur kunnen, 
Omdat geen van hen mij kon laten zingen over wat toch niet bestond, en jij, bent die enigste uitzondering,
En het leven mag je me geven, ontnemen, breken of delen, ik kan mij nog herinneren de dag, dat ik mijn vader voor één keer huilen zag, de man had zijn eigen hart ontnomen, tot mij moeder zwoer nooit meer in die andere kant van het verhaal te geloven, wij vrouwen kunnen het ons niet permitteren, toestaan, 
Ik verloor de waakhond van mijn veiligheid aan de man die moest waken over of hij in zijn slaap niet haar naam zou mompelen, ik verloor mijn moeder aan onrecht en mijn vader aan de terechtstelling, 
En dat ik nooit over het schrijven zou ik zweer je, seks, er is genoeg over haar en al het andere te schrijven, het hoeft niet in de buurt te komen van, 
Maar jij, ik kan je geen woorden schrijven zonder haar onbewust in mijn mond te nemen, het spijt me, dat ik je niet geloofde op je ogen, zie enkel de grond, de plek waar het vallen zal, ik durf er geen een aan te kijken, en toch jij, bent de enige uitzondering,
En als jij vertrekt met het hart dat ik nooit af zou geven onder je arm, het spijt me niets, ga dan, ik daag je uit, hou haar alsof het de jouwe altijd al was, 
Het maakt niets, dat je er was, wanneer je er bent, ongekend, en toch, jij bent de enige uitzondering."

Comments

Popular Posts