Tuesday, March 19, 2019

#internationalwomansday

Zo nu en dan tijdens het poetsen van de noten, of het ontboesten, zat ze voorover met haar ellebogen op haar knieën gebukt, stiekem aan een sigaret te trekken, haar wijsheden te verkondigen.

Het leven zoals het geleefd moet, door mijn oma;


"Drink altijd wodka jusdoranje op stap dan ruikt jullie moeder en je mens niet dat je gedronken hebt."


"De liefde van een man gaat door de maag en zijn gezondheid door zijn hart, laat geen dag voorbij gaan waarop je je mens niet een extra aardappel, extra stukske vlees en een extra ik zie oe graag toeschuift."

"Er is maar een ding dat belangrijker dan poetsen is, het leven, beter ligt er een riemelke stof de kast dan dat oe mens dr op zit, beter lees je de krant en gebruikte de stem die onze God oe gegeven heeft dan dat je moet zitten en knikken wanneer de mannen spreken."

"De wereld is niet gelijk voor niemand, maar gelukkig is zij dan daarin op zijn minst, gelijk, in hoe ongelijk het hele gelijk waar hiere."

"Als je een deurmat krijgt, met oe huwelijk dan hedde ge de juiste mens getroffen, want hij zal altijd weten waarom hij krek doar zijn blok uitdoe bij de deur om thuis te kommen."

"Schrijf, zo veel zo vaak en zo frequent mogelijk als je aan pen en papier kent komen. Er is te weinig geschreven door vrouwen waar de naam van een vrouw dan toch ook verdomme schreven en gedrukt stoat. Schrijf en ge blijft. In het geheugen van de gelijknamige op zijn minstens."

"Als een man oe niet alleen laat reizen, dan godde ge toch want dat hedde met hem niet te zoeken samen op het pad van 't leven, je zoekt een getuigen en geen gevangen bewaarder."

"Poets altijd de kraan af na de afwas dan git ie wel 40 jaar mee meisje. Ge kent veel zeggen van of ene mens afhankelijk van hoe dun kraan d'r uit ziet waarmee zij zun handen inlaten."

"Geloof niet dat 'dedde ge bedankt zeit dat witte ge' een ding is da mensen echt witten. Zegt het zo vaak en zo veel als en al helemaal in 't kwadraad wanneer het dun oewe is. Woorden zijn krachtig, en dankjewel is nog duizend maal sterker dan een misplaatste betuiging van spijt achteraf."

❤️

No comments: