Tuesday, March 19, 2019

X

"Met een eindeloze hoeveelheid wit, opdat er in het leven daarvoor al te veel duisternis gezien werd.
Het zou veel giechelen zijn over dat de verwarming zo hoog staat als in een bejaardentehuis, maar nog veel meer zal er geschuild worden, voor de regen, de kou en de stormen die daarbuiten leven.
Dat er decafe gekocht gaat moeten worden om de nachtelijke schrijf sessies te stoppen, en twee keer zoveel merkloze koffie vanuit het andere eind ingeslagen wordt om de een te leren en de ander af te leren dat, je niet aan de koffie zit.
Bacon is dunne plakjes, zegende dat het ontbijt spek is onder elk eitje, omdat hij het dan beter vind smaken al is het maar om de benaming van.
Met talloze lelies in de vijver, en een nog ontelbaarder aantal mislukte pogingen een sinasappelboompje in de kas te laten groeien, zodat het net echt is als in het fantasie verhaal. Dat onomstotelijk toch nergens zo werkelijk waar leeft als in de kaarten op zolder.
Op zijn minst zou er magertjes voor twee die opgroeide in een overlading aan, kitsch, aanwezig zijn. Tot onzer beiden spijt, spijt het geen werkelijk hoe smakeloos banaal met tijden de smaak toch weest.
Voor ieder soort honger een ander kastje met het noodzakelijke om volledig naar wens te verorberen zo lang als het zint, sommige met slot, sommige bij nacht, andere koel en ondergronds. Zolang het plankje waarop de kruiden staan maar naar jouw smaak en hoogte staat, opdat meer nog dan het bukken, zijn reiken mij volledig van mijn zinnigheid ontdoet.
Dat er meer dan onze gezamenlijke gedeelde gekkigheid in het kwadraad een gedwongen flexibiliteit in het componeren van aanwezig is. Alsof het altijd twee spelende blijven zelfs in de meest volgroeide staat.
Dat de man twee varianten van dnb op de kalender onderscheiden moet.
Met in iedere kamer een spaarpot of drie gevuld met druppeltjes. Ongeacht. Onvoorwaardelijk. Onuitputtelijk. Altijd eentje meer... "

No comments: