Monday, September 2, 2019

"6 H's & 2 K's."

"En al die jaren, heb ik nooit getwijfeld aan of en hoe het verhaal ten einde zou lopen, het is zo simpel, als het over was, zouden de handen stoppen met het pagina's schrijven op de rug van.En zij stopte niet ooit. Met, "Ik lief je, meer, meest, liefst" in onzichtbare inkt tussen de moedervlekken te verstoppen.
Opdat de rug, wel een steuntje, toch zeker weten moet, dat ik hem altijd heb. En zo begint het verhaal, met de rug tegen de muur. De graad geen master, maar zeker drie doctoraten in bagage dragen. En pas wanneer het achter de rug is, kan een mens werkelijk zien, wie al die tijd naast, en achter stond. Was nooit preuts of terughoudend, tot de man voor het eerst, de vingertoppen, langs iedere wervel, en naakt zijn daarvoor, niet ooit, zo bloot gezien was als vanuit daar gekeken. 
En al die jaren, heb ik nooit getwijfeld, aan of het ooit ten einde zou lopen, in tekende immers voor een paperback dat ons verhaalt, opdat de ruggen, te intiem. Er is geen, die ze zo breed, alomvattend binden kan, geen een, behalve de handen van de man."

No comments: