X

"Ik hoor het ook helemaal niet altijd, wat je nu eigenlijk echt zegt,
Vertraging, klaag er dagelijks over wanneer het de bus of de trein is iedere minuut te laat is te veel iedere minuut te vroeg is lomp én toch zijn zij zo veel vaker volledig via dienstregeling in tegenstelling tot dat hoofd van mij,
Zij loopt niet gelijk met de klok, niet gelijk met haar eigen passen, maar nu net dát past haar dan wel weer,
Zo onhandig wanneer je handen de woorden al aanpakken maar het nog helemaal niet te vatten is daarbinnen in dat kopje van me, was het maar zo gemakkelijk te laten zien als het inschenken van koffie, je ziet toch tot daar en niet verder anders loopt het over, maar er is geen lijn om mijn gezicht die je verraad nog een woord en de logica verlaat deze gedachteveelvraat. 
Misschien dat je soms een frons ziet zo tussen de wenkbrauwen in, die je stiekem toefluisterd stop, zij is nog aan het brouwen, ze is er nog niet, of verwerken voor mij veel werken is vraagt de man in de andere stoel, veel niet maar het gaat zo ver, ieder woord heeft minimaal twaalf linkjes of herinneringen die eerst afgespeeld moeten worden voor ik verder werken kan, of soms, luisteren dan,
Ooit dan, zegt de Zwijger met zijn mond vol, ik geef je even de tijd, ik zie dat je er nog niet bent, maar mijn liefste toch, ik ben er nu meer dan ooit, over in het onaangepaste de ogen ongedwongen bewogen van het genot als gegoten te zitten vandaag in een verdwaalhoofd, een vertaalhoofd, een oneindig verhaalhoofd, overmaalhoofd, een helemaalmaximaalafdwaalhoofd.
Ik hoor het ook helemaal niet altijd wat je nu eigenlijk zegt, en dat zegt genoeg, je zit zelfs als het niet tegenover is, al meer dan genoeg, in mijn hoofd... Ik weet niet meer precies wat ik wilde zeggen, maar daar komt ik vast nog wel, op terug."

Comments

Popular Posts