X

"Noem het wat je wil. Jij. Ik. Combinatie. Wij. Ons. Het.
Noem het wat je wil. Geef me je naampjes. Ik heb al lang besloten wat het jouwe gaat zijn.
Wat mijn grootste angst in het leven is? Vaak wilde ik je zeggen het verleden, maar wij weten toch beide hoe romantisch het nostalgisch verdrinken in vergane tijden als eerder een verslavingsgevoeligheid dan angst blijkt. 
Mijn grootste schrik, dat waar ik nachten lang geen oog door dicht doe, is dat zij me ooit vertelde tijdens een college, dat de eigenschappen waar wij voor vallen, de iedere alle in de onredelijke redenen die de liefde veroorzaken, van de ene op de andere dag over kunnen slaan in afkeer, haat. 
Ik huiver iedere middernacht wanneer de klok de nieuwe dag aanslaat en ik hoop, smeek, bid, dat vandaag nog niet de andere dag is, maar gewoon de ene is gebleven, dat ik, zoals jij voor mij, altijd liever te houden ben, dat je altijd een dag meer kiest geheel overnieuw de sterren in mijn ogen te willen zien, mij tot hemel prijst wanneer wij allebei weten, dat ik ook zo mijn helse momenten heb.
Het meest beangstigende, is dan, dat 'n mens het toch nooit zeker weet, wij kunnen het voelen, daarvan ben ik oprecht overtuigd, en dat, dat je de kans loopt op een dag te voelen uit het niets hoe de ogen, de warmte van je geliefde, omslaat alsof het schip al tijden kapseisde... Alsof de hemel al jaren langzaam aan donker werd, de zon beetje bij beetje stierf en liefde niet alleen plek kan krijgen, begraven kan worden, maar ook langzaam kan doodbloeden, alsof het nooit bestond. 
Daar, ben ik het bangst voor, het ligt niet aan jou, maar aan mij, lag het maar, lag het maar aan deze zijde, dan reeg ik elk bindend lijntje over en over tot haar vervlechting van het zielsverbond als een vlieseline voor de eindeloos te delen stof bleek. 
Noem het wat je wil. Jij. Ik. Combinatie. Wij. Ons. Het. Noem het wat je wil. Ik geef haar geen namen meer, ik ben klaar met weten wat dan, ik voel toch zo veel meer, dan ik ooit begrijpen kan. 
Was ik maar een lefgozer, was zij maar minder eng, de flexibiliteit van het hart."

Comments

Popular Posts