Wednesday, February 12, 2020

X

"Gooide in de rondte met teleurstellingen alsof het dartpijlen waren, altijd een schot in de bullseye.
Hoe de pikzwarte krulhaartjes op de net wat opgedikte tepels die onderweg zijn het woord borsten ooit waardig te wezen, haar doen vermoeden dat zij productiefouten heeft.
Er was geen onderwerp dat grensoverschrijdend wanneer in publiek op plaats gezet moest of zou.
Smeet schuld met volwassen porties op het bordje en liet je zitten net zo lang tot het in zijn compleetheid naar binnen gewerkt én geslikt was.
Soms kwam er een sausje toe, met de bittere nasmaak van maïzena. Of werd en een dessert geserveerd in de vorm van een koekje van eigen deeg.
Toch was de kers op de taart vaak pas aanwezig wanneer het ongemak van de avond zijn toetreden maakte.
Dan werden er beloftes rondgeslingerd alsof het feest kon, maar werd er nooit iets aan opgehangen behalve lange gezichten en losse eindjes die aan elkaar geknoopt net iets minder gebroken schenen.
De tenen waren een groot probleem. Ofwelja de nagels dan. Had door het overgenomen perfectionisme en de aangeleerde angsthazigheid terloops perongeluk het ligbad met de oplossing geruïneerd.
Zoals de afgrijzelijke gele uitgebeten vlek daar altijd een doorn in het oog.
Zo blind werd het oog voor de duizelingwekkende rode schamperingen van licht die haar gebrek aan doorzettingsvermogen benadrukte.
Gebruikte geen wasverzachter maar stijfel zodat geleerd kon over hoe hard het leven. De schaamte werd iedere ochtend aangetrokken in de vorm van ondergoed met de dagen van de week erop geborduurd en langs de billetjes schurende en al in de naad kruipende.
Om daar de eigenaar van het slipje te herinneren wie er werkelijk de baas is.
Er ontstond een soort sinaasappelhuid op de onderrug en schouders daar waar nog iedere dag darts uitvallen wanneer de nieuwe gardarode zichzelf nauwsluitend en naadloos bevestigd.
Om haar te doen leven met het idee, dat ze nu eindelijk een huid heeft die dik genoeg is."

No comments: