Sunday, February 2, 2020

bijbels, babes en bitches

"Judas zet haar beste beentje voor, haalt elk trucje uit het boekje erbij.
Je moet wel een bijzonder exemplaar om zo toegeigend de enige aanwezige te mogen zijn, aan wie menselijkheid, toegekent mag.
Judas steekt er nog eentje op, ademt zo diep in als de oppervlakkigheid toelaat.

Verslaafden die aanhankelijk worden van ieder en alles dat een excuus biedt om verantwoordelijkheid op de schouders van de ander af te kunnen schuiven, veranderen nooit, al stopte ze met innemen, ze stoppen nooit met afschuiven.

Judas zet het verraad in beweging, zij speelt nog hoogmoedig de heilige Maagd.
Maar een ziel die zo bevlekt is dat het een Rorschach van meervouden vermoed, zal meer bloed van de handen in onschuld hebben gewassen dan dat er ooit aangepakt of erkent.

Judas zit alleen aan tafel, zelfs Moeder, behoeft niets meer van haar, zou nog een avond het maal overslaan dan nogmaals het gehoren te moeten bieden aan de pardonnementen die in koele bloedde warm gepraat moeten met de furie van haat.

Judas speelt met vuur en weet het niet, zij denkt veel te begrijpen voor iemand die zo weinig van het leven.

Schuwe getalen van bekendheden omvatten de bereidheid van hart om een metamorfose die puur, te zien, als noodzakelijk goed, dat gezamenlijk geleefd helen kan.
Maar wanneer de groei ontkent en de grootte geremd, wanneer geluk als offervarken in de handen van, wanneer gemakshalve genoegendoening gelijk komt te staan aan het in gewisse brengen van de moord der karakter die gronden en gebied tot gewin roemen in het theater van Niets en Niemandsland.

Judas, telt zich rijk met haar hoofdrol, zet haar beste beentje voor, haalt elk trucje uit het boek erbij, tot ze erbij neervallen zal."

No comments: