X

"Of we ooit om je gelachen hebben, puur voor vermaak, naakt uitgestrekt in bed? 
Of zij me ooit belachelijk maakte om de vrouw die dit meisje nooit zal worden, tijdens een drama loos ontbijt aan de tafel?
Of er mensen zijn die ons afkraken, puur en alleen, omdat wij het gebroken hart wel herstelde en haar iedere kier opvulde met het geluk, van vinden wat je nooit zocht?
Nee. Ja. Ik weet niet. Allebei. Nee. Toch? Ik twijfel, ik begrijp niet helemaal wat ik zeg. 
Denk je dat hij het bewust deed, jouw iedere ronding met zijn hardhandige handen afvlakken, tot er geen vrouwelijkheid meer over was?
Denkt hij dat jij het hem kwalijk neemt, de vergezochte, ik twijfel erover maar ik voel me zo raar, ik denk dat het niet klopte, heb je haar ooit uitgesproken met een uitroepteken?
Denkt zij dat het allebei bij die een lag, zonder na te denken over iets anders, dan dat de ander, het zelf, wellicht ook een aandeel had in hoeveel pijn geïnvesteerd kan worden in mens, voordat zij breekt?
Nee. Ja. Ik weet niet. Je stelt moeilijke vragen vandaag. Ik ben beetje klaar. Met. Ik kan niet meer denken. Gewoon.
Heb je het ooit gevoeld, de twijfel, de angst, heb je ooit gekeken in de spiegel naar wat het met je lichaam doet wanneer je erover praat, heb je je ooit afgevraagd hoe onveiligheid eruit ziet wanneer een persoon haar uit moet beelden?
Ik?
Ja.
Ik.
Ja?
Ik...
Tja..."

Comments

Popular Posts