Thursday, May 31, 2018

X

"Dat ik niet langer ben wat je nodig hebt, 
Niet goed voor je, de stem zo weergaloos duidelijk, hartverscheurend,
Maar, doe, denk, wees, als je acht.
Ik ben het toch altijd, met je, oneens.
En duik maar, zink, vul de longen met overspoeld raken door, verdrinken in, ten onder gaan aan, en wanneer jij weer boven water, adem komt halen...
Dan ben ik, nog altijd, hier, dobberend op de laatste steunbalk,
Ik breek je op, maak het je moeilijk, onmogelijk, zo verschrikkelijk, zwaar.
Toe maar liefste, doe wat je moet doen, zoek de eindeloze zeeën die wij besloten over te slaan op onze verkenningstocht, zeil werelden rond om de antwoorden te vinden in het omslaan en herrijzen, de lucht, de zonsondergang. Zij zullen je altijd vragen, is dít dan waar je naar zocht? Klopt het plaatje genoeg om je hart tevreden te stellen?
Doe maar liefste, red jezelf, de sloep. 
En ik, zal nog altijd, hier, zijn. Wanneer je weer boven water komt. 
Verdwijn maar, levens en oceanen, tij en keer te meer, navigeer tot je terug bent bij vinden wat je jaren zocht. Want in deze hele wijde wereld toch, is er geen ander, zo een, als... Weet zeker, dat je diep duikt, zo verdronken bent dat het lijk onherkenbaar is, het maakt niets, doe wat je moet doen, ik wacht hier, tot je weer boven komt drijven. 
Ik zal op je wachten, want eerlijk toch, als jij mijn Jack bent, wordt Alice vervangen voor Rose. 
En zeg nu zelf, hoe belachelijk zou het zijn, een man, een iemand, te verkiezen, over de zucht gevuld van...
Wat zou ik moeten zeggen, wanneer de kippenvel komt, denkende aan jouw handen, terwijl ik met hem het bed deel? Wat fluisterd een vrouw in zijn oor, wanneer het verlangen naar jouw proeven het enige is dat op haar tong ligt?
Doe wat je moet doen, ik wacht op je, hier. De plek waar je adem komt halen, zoek elk antwoord, en wanneer je zeker weet, dat jij de zucht slaan zal, mijn armen hebben zich hier jaren uitgestrekt tot zij jouw terugkeer omhelzen kunnen. 
Ik wacht op je, zoals jij zocht naar mij, tot ooit, levens van hier, namen van elkaar verwijderd, afstanden genomen en overwonnen, wij elkaar weer vinden."

No comments: