Monday, August 12, 2019

Er zijn zaken die serieuzer genomen zouden moeten worden dan seks.

"Wat gebeurde er? Is niet de correcte vraag. Hoe kon het gebeuren?
Ze stellen de vragen die een leven vrijpleit het natuurlijke beloop te mogen lopen, nauwelijks.
Dat is hoe je het weet.
Nog voor het te voelen is.
Waarom overkomt het altijd mij? Is niet de correcte vraag. Hoe kon je me dit aandoen? Het giftigste.
Hoe zijn wij hier samen beland? Het antwoord op elke vraag welgesteld.
De antwoorden worden lauter buiten gegooid alsof het tassen zijn zo hup door het raam, zonder enige notie van de baggage die zojuist door de handen ontbeerlijk in hun bestaan afgewezen worden op de rechtvaardigheid die volgens menig, de waarheid in mens zou moeten bezitten.
Wat werd er serieus genomen? Wat deed er werkelijk toe? Wat werd er gezaaid maar mocht niet geoogst worden?
Alleen de waarheid die de mens wil leven serieus nemen, in alle acceptatie welkom heten, is misschien een manier, maar geen leven.
En iedere manier is een stap, in een richting. Vraag jezelf dan nu als nooit tevoren, waar wil ik naar bewegen? Wees je bewust van elke misstap en correctie die gevraagd, voordat overnieuw, de glijpartij de neus tegen de spiegel doet breken en waarheid de vertekening van een schuldbewust gezicht in de spiegel, van een leugen omdat mogenlijk, van een glimlach tijdens het spreken van slachtofferschap.
Alleen het bestaan van ontkennen en ontnemen, inbinden en bemoeilijken, veroordelen en verwensen, is misschien een manier, maar geen leven.
Leef het maar. Leef van de bittere nasmaak van een oogst die achter in de kelder afgedankt. Slik de verhongering tot het nadert daar waar over gesproken werd, niet eerlijk was. Voel het ontbreken van serieus genomen worden, en ervaar daar, dat Karma zich voorsteld in de manier waarop zij via jou andere ontmoeten mocht.
Er zijn meer manieren te breken dan mogenlijkheden te helen.
De vragen geven, nemen antwoorden in de arm en strekken de hand uit naar vingers en wezen."

No comments: