PREP FOR LIFE

"Mijn grootvader, is een echte prepper.
Hij bereid zich al jaren voor op het eind. Op het naderen van. Op het onomkomelijke moment.
Mijn grootvader prept koelkasten vol met herinneringen, met proosten en met voor ieder wat.
Zo doet hij dat al zo lang als ik leef.
Voor de kermis. Voor de zomer. Voor het kermis verrug maken. Voor vaderdag. Voor moederdag met aardbeinvlaai onder in een hoekje gepropt voor ons Piake. Voor elk moment dat enig sinds en ook elk dat eigenlijk, geen echte viering waard is.
Wanneer ik mijn eerste baantje kreeg, als stofzuig en trappen veeg snotneus zo twee uurtjes bij 'n boer op de zaterdag, kocht ik van mijn eerste loon een bakje aardbeien om te eten met de man, en hij gaf me een borreltje, jenever.
Toen bleek dat ik een gelukspoeperd was, elk kraslot won dat mijn vingers aanraken, wedstrijden won die ik in alle vergeetachtigheid mij niet meer kon herinneren laat staan wat ik instuurde, gaf de man mij een borreltje, citroen brandewijn.
De eerste keer dat ik een vriendje had, de eerste keer dat die het uitmaakte, de eerste keer dat ik ruzie had, de eerste keer een gebroken hart, altijd, een borreltje, of pilsje gepaard met precies het juiste advies.
Mijn grootvader, is een echte prepper in hart en nieren.
Heeft een kast vol cadeautjes al kant en klaar zo lang als ik leef, eenmaal per jaar mag ik het uitmesten en verdelen wij met de aanwezige neven en nichten de pakjes.
Mijn grootvader, is een echte prepper.
Hij bereid zich al jaren voor op het eind. Op het naderen van. Op het onomkomelijke moment.
Hij prept koelkasten vol met kermissen en herinneringen met vriendschappen en proosten.
Hij prepte zijn kleinkinderen op een leven vol van waarde, het eren van het kleine en het belang van de naaste.
Hij prept zijn nalatenschap in elk biertje dat weggegeven, elk stuk vlaai dat voor de buurman en elk advies en zingen dat na een borreltje te veel de tranen over de wangen doet lopen van het lachen.
Mijn grootvader is een echte prepper.
En ik hoop, dat ik ooit, een prepper zoals hem, worden mag."

Comments

Popular Posts