Saturday, August 24, 2019

Zelfhulpsnoep

"Ik haat zelfhulpboeken. En quotes om bij te leven. En positieve inspirationele guru's. Vooral als ze komen met een zorgvuldige gekozen smiley of hang in there type design.

Als ik een zelfhulpboek was, dan zou ik je zeggen, dat wij ook maar gewoon beesten zijn die onszelf edeler en goddelijke zien dan wij in werkelijkheid wezen of behoeven aan. Ben je gewond? Dan doe wat wij beesten universeel behoeven. Vind een kalme beschutte veilige plek waar gerust kan worden tot voldoende hersteld is om weer terug te keren naar het dagelijkse van het leven.

Als ik een zelfhulpboek was, dan zou ik je zeggen, stop met het lezen van dit boek, of het illegaal downloaden en staren naar je schermpje en praat verdomme met wie je naasten zijn, neem hun schouders en huil erop uit, tot de handen de tranen drogen en verbinding en herkenning van nature in de essentie van, ontstond.

Als ik een zelfhulpboek was, dan zou ik zeggen, je bent een rund als je met pseudo positieve psychologie kennis stunt en jezelf niet de real deal gunt.

Als ik een zelfhulpboek was, dan noemde ik het, "dit is twee," omdat nee zeggen, grenzen stellen en bewaken, verbinding maken en onderhouden, connectie voelen, onbaatzucht, onvoorwaardelijkheid, zorgen, liefde en leed, omdat alles, uit en in tweeën komt.

Als ik een zelfhulpboek was, dan zou ik je om hulp vragen, zodat er geen een meer over de toonbank gaat.

Ik wou, dat ik een zelfhulpmens was, zo een met eindeloos geduld, met begrip en compassie die uit onuitputtelijke bronnen van optimisme ontstaan voor elk en ieder mens.

Maar ik ben geen zelfhulpboek, enkel gewoon, en alleen maar mens, en al was ik het dan zou ik denk ik alsnog, op het moment supreme, dichtslaan, omdat ik niet gehoord, enkel gelezen wordt, omdat het geen conversatie, maar een afspiegeling van is."

No comments: